Över 4000 gratis spel

 

Roulette

Roulette

Roulette är favoritspelet för spelare världen över. Roulette är kanske det hasardspel som är lättast att känna igen på grund av det stora roulettehjulet med starkt röda och svarta fack och den lilla kulan som snurrar.

En version av historien bakom detta fascinerande spel är att namnet roulette kommer från det franska ordet för “litet hjul”. Det ursprungliga roulettespelet uppfanns av den franske matematikern Blaise Pascal på 1600–talet men somliga tror att roulettespelet faktiskt uppstod i Kina långt tidigare och att spelet kom till Europa via handelsvägarna.

En annan populär version är att roulette är en kombination av flera olika hjulspel som var populära i England på den tiden och att spelet fick sitt namn från det franska brädspelet “Roulette”. Det finns också några legender som kretsar kring hur de tidigaste roulettespelen involverade avtal med djävulen eftersom summan av alla nummer på ett vanligt roulettehjul blir 666, vilddjurets tal.

Den största skillnaden mellan ett europeiskt och ett amerikanskt roulettehjul är att man i USA har lagt till en dubbelnolla på hjulet. Därför finns det två sorters roulettehjul, ett med en nolla och ett med två nollor. Ett roulettehjul är numrerat från 1 till 36 och har omväxlande röda och svarta fack och ett grönt fack för nollan. I USA finns ett andra fack med en grön dubbelnolla.

I och med Internets ankomst fick roulettespel online fäste och det är fortfarande ett av de mest populära spelen att spela online. Det finns åtskilliga roulettespel att välja online. Det är mycket populärt hos både nyfrälsta spelare och de riktiga veteranerna eftersom det är så enkelt att spela detta spännande hasardspel. Experterna är överrens om att de flesta “strategier” för antingen live– eller onlineroulette som prackas på folk är tämligen grundlösa. Till skillnad från spel som blackjack kan inte hjulets snurrande förutses. Kulan stannar där den behagar så ofta som den behagar utan att ens titta åt sannolikhet och statistik.

I både live och online roulette finns det två typer av insatser: invändiga och utvändiga.

Invändiga insatser:

Straight up – en insats på ett enkelnummer.
Split – en insats placerad på linjen mellan två nummer och insatsen delas därför i mellan de båda. Street – en insats som placeras på linjen av en dubbel horisontell rad med tre nummer.
Corner – en insats som delas mellan fyra nummer på roulettebordet.
Six line bet – insatsen läggs där två “Streets” korsar varandra.
Trio – insatsen läggs där linjerna korsar varandra mellan nummer 0, 1 och 2 eller 0, 2 och 3.

Utvändiga satsningar i roulette har mindre vinster men har igengäld större chans att vinna. En utvändig satsning innebär t.ex. att du satsar på ett nummer mellan ”1 och 18” eller ”19 till 36”. En utvändig satsning kan även göras på “röd” eller “svart” och om kulan landar på ett nummer med den färg du satsat på vinner du. Det finns även satsningar på “jämn” eller “udda” där du lägger din insats på något av de jämna eller de ojämna numren. Du kan också lägga din insats på ett dussin t.ex. “1 till 12”, “13 till 24”, eller “25 till 36”. Slutligen kan du göra en utvändig satsning genom att satsa på en hel rad på roulettebordet.

En av de mest trovärdiga strategierna för roulettespel är den mekaniska strategin där spelaren studerar roulettehjulet i syfte att upptäcka avvikelser som skulle tyda på vissa tendenser. Det kan emellertid ta lång tid att upptäcka och det går inte alltid att förlita sig noggrannheten.

Oavsett om du spelar med ett “system” eller om du bara spelar för att ha kul och för att se det färgglada hjulet snurra antingen offline eller på roulettespel online kan du vara säker på att du kommer att ha kul och träffa många nya vänner. Roulettespelet går snabbt och ger ganska goda vinster till de spelare som har satsat på rätt nummer. Kom dock alltid ihåg att enbart spela med pengar du har råd att förlora och du kommer att ha det trevligt oavsett åt vilket håll som roulettehjulet snurrar.

 
  1000 Games |  Spel  |  Pelit