Över 4000 gratis spel

 

Texas Hold’em Poker


Texas Hold’em Poker

Få casinospel har rönt samma otroliga framgångar både online och live som pokerspelet Texas Holdem. Detta pokerspel har snabbt blivit huvudattraktionen i pokerrum online, på studentfester och vid sammankomster. Texas Holdem-flugan ökar hela tiden. Varje dag vallfärdar miljontals pokerspelare mot fullsatta pokerrum med förhoppningen att få en plats vid ett förstklassigt Texas Holdem-bord. Om du vill ta del av spänningen vill du säkert kunna en sak eller två om detta pokerspel.

Låt oss börja med reglerna för Texas Holdem. Lyckligtvis är de nästan identiska både online och live, så om du har spelat tidigare skall det inte vara svårt att börja spela Texas Holdem online. Liksom i alla pokerspel används den traditionella kortleken med 52 kort även i Texas Holdem. Kortleken består av fyra färger (ruter, klöver, hjärter och spader). Varje färg har tretton valörer: nio stycken nummerkort numrerade från två till tio, tre stycken klädda kort (knekt, dam och kung) och ett ess. I Texas Holdem används de vanliga pokerhänderna (från högsta kort ända upp till Färgstege) och målet är att skapa en bättre hand än vad motståndarna har.

Om du har lärt dig att spela poker genom stötpokerspel som Femstötspoker kommer du att behöva omvärdera din spelstrategi om du vill spela Texas Holdem. Holdem är en av en handfull pokertyper som ingår i pokerspel med gemensamma kort. Varje spelare tilldelas två mörka kort (baksidan upp) i den inledande given. Dessa kort kallas hålkort. Beroende på hur bra dessa två kort är kan spelaren välja att lägga sig, syna eller höja.

Den inledande given följs av tre på varandra följande givar. Nästa gång läggs tre öppna kort (framsidan upp) på mitten av bordet. Detta är “floppen”. Spelarna utvärderar sina kort igen och får satsa på nytt. Ett fjärde kort läggs upp på bordet. Detta kort kallas “the turn” och efteråt följer ytterligare en satsningsomgång. Det femte och slutliga gemensamma kortet läggs sedan på bordet. Detta kort kallas “the river.” Den sista given åtföljs av en sista satsningsrunda och sedan väntar “showdown”, där varje spelare måste visa sina kort. I Texas Holdem är målet att med de två hålkorten skapa den bästa möjliga pokerhanden tillsammans med de fem gemensamma korten på bordet.

Du kommer att hitta många utmärkta strategier för Texas Holdem på nätet, men du kommer även att hitta flera felaktiga eller rena bluffstrategier. Din pokerstrategi bör variera beroende på om du spelar kontantspel eller om du deltar i en turnering, men dessa idéer är bäst lämpade för mer erfarna spelare. Om du spelar Texas Holdem för skojs skull är den bästa strategin att spela enbart någon av de tio bästa starthänderna. Listan kan variera mellan olika Texas Holdem-spelare, men de två eller tre bästa händerna är samma. Här är en lista på de tio populäraste Texas Holdem-starthänderna:

1. Två ess (också känd som “pocket rockets”). Är utan tvekan den absolut bästa hand en spelare kan få.
2. Två kungar. Endast två ess är bättre.
3. Två damer. En mycket bra hand.
4. Ess och kung i samma färg. Rankad som trea av somliga spelare.
5. Ess och dam i samma färg.
6. Två knektar.
7. Kung och dam i samma färg.
8. Ess och knekt i samma färg.
9. Kung och knekt i samma färg.
10. Två tior. Dessa ersätts ofta av ess och tia i samma färg.

Samtliga dessa Texas Holdem-händer ger spelaren det omedelbara övertaget i form av högsta kort. Värdet av höga par är uppenbart, medan kort i samma färg ger större chans till Färg och på varandra följande kort ger större chans på Stege.

 
  1000 Games |  Spel  |  Pelit